PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

  1. Provozovatelem projektu Material Market je Moravskoslezské inovační centrum Ostrava, a.s., IČO: 25379631, se sídlem Technologická 375/3, 708 00 Ostrava-Pustkovec, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl B, vložka 1686 (dále jen „MSIC“).
  2. Material Market slouží jako databáze volného materiálu nebo surovin. Hlavním cílem je, aby Material Market sloužil jako místo, kde se materiály a suroviny budou maximálně využívat a nastartuje se tak průmyslová symbióza, základ pro cirkulární ekonomiku. Smyslem je zaměřit se na materiálové úspory, opětovné použití, opravu, změnu ekodesignu výrobků a také na finanční úspory, protože to, co je pro někoho „odpad“, někdo jiný může dále využít či zpracovat.
  3. Na Material Marketu se soustřeďuje volný materiál, druhotné suroviny, či materiály, které by jinak skončili jako odpad. Může se také jednat o nevyužité skladové zásoby nebo kazové výrobky (dále vše společně jako „materiál“).
  4. Projekt Material Market je realizován prostřednictvím webových stránek www.material-market.cz. Obsahem webových stránek jsou informace určené pro širokou veřejnost, firmy, školy, spolky apod., není-li uvedeno jinak. Tyto informace slouží zejména k propojení osob nabízejících a poptávajících materiál k zahájení obchodního jednání, dále k informování o konání odborných akcí a odkazům na jiné odborné stránky či organizace.
  5. Na Material Marketu jsou umístěny materiály podle kategorií. Tyto materiály zde vystavují dodavatelé, kteří projevili zájem je zde umístit (dále jen „dodavatelé“). MSIC neprověřuje obsah těchto nabídek ani za ně nenese žádnou odpovědnost.
  6. Veškeré informace na webových stránkách zejména pak označení materiálu, ceny, popisy, vlastnosti, fotografie apod. nemají závaznou povahu a jsou především ilustrační či orientační, aby si poptávající osoba (dále jen „zájemce“) mohla o materiálu udělat představu a rozhodnout se, zda má smysl vyžádat si bližší informace a vstoupit do obchodního jednání s dodavatelem či nikoliv. Informace na webových stránkách proto nelze považovat za nabídku k uzavření smlouvy ani jakékoliv jiné právní jednání, kterým by měla MSIC nebo dodavatel v úmyslu závazně právně jednat. MSIC neodpovídá za správnost informací týkajících se materiálu na webových stránkách ani negarantuje jeho dostupnost či aktuálnost.
  7. Zájemce si z nabídky dodavatelů vybere, co ho zaujalo, a pomoci formuláře s názvem „Poptávka“ poptá vybraný materiál, a to zadáním svých osobních údajů pro kontaktování MSIC nebo přímo dodavatelem.
  8. MSIC o učinění poptávky bude informován e-mailem. Poptávku zpracuje a buďto
    1. Dá vědět zájemci, zda je produkt k mání, za jakých podmínek a na koho se obrátit
    2. Ověří dostupnost produktu, a zařídí propojení (dodavatel – zájemce) předáním kontaktních údajů na odpovědné osoby
  9. Služba MSIC je poskytována zdarma.
  10. Pro učinění poptávky zájemcem není potřeba registrace.
  11. MSIC a platforma Material Market si vyhrazuje právo na změnu obsahu a přístupu k webovým stránkám. K plánovaným zásadním změnám obsahu stránek a ke změnám jejich užívání bude vždy připojeno datum změny.
  12. Tyto Podmínky poskytování služby jsou platné dnem jejich vydání a účinné ode dne 16.12.2021. MSIC si vyhrazuje právo změny těchto podmínek.

Poslední aktualizace: 10.08.2023.

  1. Pokud máte zájem nabídnout své produkty, prosím napište svůj požadavek na info@material-market.cz